1ste leerjaar

  juffrouw Lydie
Hallo iedereen ,


Ik ben juf Lydie De Clercq.
Mijn werkdag begint thuis in Berlaar. In mijn blauwe Ford Fiësta en meestal met radio 1 op, rij ik richting Broechem. Zolang ik kan en met veel plezier breng ik 's morgens en 's avonds een bezoek aan mijn mama. Daarna zet ik mijn weg verder richting eerste leerjaar in GBS De Driehoek.
Mijn klas ligt heel rustig op het einde van de lange gang. Een groot, rustig en licht lokaal waar ik iedere morgen de schoolkippen kan horen kakelen.
In zo'n omgeving is lesgeven heel aangenaam en ik denk dat vele 6-jarigen het met mij eens zullen zijn. Elke dag opnieuw word ik ook goedgezind van de spontaniteit, de ideeën, de verhalen en uiteraard ook de versprekingen van de klasgenootjes. Sinds enkele jaren en danzkij het digibord brengen we met gemak de wereld in de klas, wat lesgeven zoveel interessanter maakt. In mijn vrije tijd zat ik lang geleden in het amateurtoneel. Nu is het toneel kijken geworden. Sinds enkele jaren ben ik danzij het enthousiasme van juf Annemie (3de) aan het koken geslagen. De cursussen basiskoken zijn al achter de rug, maar gastronomisch kan ik nog heel veel leren. Zoals iedereen krijg ik meer energie als de zon schijnt en kan ik genieten van een boekje in een hoekje van de tuin te zitten. Uiteraard hoort daar een drankje en chocolade bij. Regelmatig nodigen we vrienden uit of gaan we ergens op bezoek. Met mij erbij vallen de gesprekjes meestal niet stil.