Zo hoort het! Kiss and ride!


Uit de recente ouderenquête kwam het probleem van veiligheid op de parking vaak naar voren. Daarom dat dit bericht nog eens naar de voorgrond verhuist en hopelijk door alle ouders-chauffeurs ter harte wordt genomen.

Wij willen nog eens een dringende oproep doen aan alle ouders die hun kroost per wagen brengen. Nog steeds zijn er chauffeurs die tot aan de blauwe poort rijden om hun kind af te zetten. En daarna ... heel wat manoeuvreerwerk om op de parking te draaien of ... nog beter ... in achteruit de parking af te stuiven.

Ouders, denk a.u.b. aan al onze kinderen! Als u op die manier uw kind brengt, brengt u tegelijkertijd andere kinderen in gevaar.

De vorige jaren werden duidelijke afspraken gemaakt om kinderen per wagen te brengen of af te halen.

1 Wie echt zelf tot aan de poort wil komen, doet dit TE VOET. Als uw wagen aan de straatkant geparkeerd staat, haast u dan terug zodat er plaats komt voor anderen.

Deze manier kan voor de jongsten, maar zeker niet meer vanaf het 3e leerjaar.

2 Voor de anderen opteren wij voor het 'kiss and ride'-systeem. Hoe werkt dit? U rijdt de rechteroprit van het OCMW op en verlaat deze langs de middenstrook. Op deze middenstrook stopt u even om uw kind te laten uitstappen. De kinderen kunnen over het grasveldje en de parking naar de schoolpoort komen.

De bedoeling is dat er zo weinig mogelijk auto's op de parking komen. Enkel de mensen die er langdurig willen parkeren (mensen van OCMW en leerkrachten). Zij moeten meestal ook niet manoeuvreren.

Weinig verkeer = weinig gevaar voor kinderen!

 Bedenk, onze kinderen zijn niet van marsepein. Een beetje regen deert hen niet. Maar een tik van een auto wel !

 

Wij hopen echt dat deze boodschap nu tot alle ouders doordringt.